BARN I SKURDALEN

 Hvordan er det å vokse opp i skurdalen? 

De fleste barn synes stedet de bor er det beste i hele verden; barna i Skurdalen  skiller seg nok ikke ut på dette området. Fordelen med å vokse opp i en liten bygd med mye natur rundt seg, er at man kan bruke mye fritid utendørs - hele året. Her er masse muligheter for turaktiviteter, høste fra naturen, dyrke egne grønnsaker, fiske og jakte.

Dagali og Skurdalen oppvekstsenteret avd. barnehage bruker mye tid utendørs, og benytter aktivt naturen og nærområdet rundt seg. Det samme gjelder for sfo-tilbudet på skolen. Dette lar seg gjøre, nettopp fordi det er en liten barnehage og skole.

 

 

 

 

 

Skurdalen er en liten fjellbygd, og det gjør at de fleste kjenner hverandre; ikke bare barna, men de kjenner de foresatte også. Det føles trygt, både for store og små, og gjør at det er enkelt å samarbeide om for eksempel felleskjøring til aktiviteter.

 

Hva gjør barna i bygda på fritiden? Idrettslaget i bygda har tilbud om bading i svømmehallen på Geilo en kveld i uka(høst og vinter), og torsdagsrenn hele vinteren etter nyttår. Disse aktivitetene bruker veldig mange av barna, både fra Skurdalen og Dagali. Dette gir en fin mulighet for barna å treffes etter skole- og barnehagetid, og ikke minst at familiene blir godt kjent.

Veldig mange av barna er med i Dagali 4h; som tilbyr mange fine aktiviteter og et flott fellesskap, og som bruker å ha et par/tre overnattingsturer i løpet av året.

I tillegg er det mange aktiviteter som Geilo il tilbyr, som mange av barna benytter seg av. Allidrett i idrettshallen på Geilo er populært; og gir også en fin mulighet for å bli kjent med barna fra resten av kommunen , som de treffer igjen på ungdomskolen, hvor alle barna i Hol  kommune samles fra 8. klasse.

Noen er med på fotball, klatring, snowboard, onsdagsrenn; det finnes et uttall aktiviteter å velge i.

Skurdalen og Dagali skytterlag har egen trening for de unge, og Hol kulturskole har mange tilbud innen musikk, dans, drama, kunst m.m.

Bilder fra Barnehagen avd Dagali

Lek på jordet nedenfor barnehagen.
«Gutten som kappåt med trollet»
Ved lavvoen vår i skogen.
Reisen til landet der nissene bor
Aking på jordet ved barnehagen.
Lafting av hytter
Vi undrer oss over mauren i maurtua
Studier av tennene på hodet til elg
Elgslakt på elgslakteriet.
Vis mer

Men hva sier barna om bygda si? Det ville vi gjerne vite, så vi har utfordret oppvekstsenteret til å la elevene komme med sine meninger...

Sitater fra skolebarn, på Dagali og Skurdalen oppvekstsenter.

 

«Jeg trives best med venner i Skurdalen/Dagali fordi det er fri og bra luft, masse billige og store tomter og morsomme aktiviteter. Dessuten er det fine turområder»

«Jeg trives mest med naturen.»

 

«Det er kule og morsomme aktiviteter for barn og voksne.»

 

«Vi har fine skoger og fjell.»

 

«Kom til Skurdalen. Vi har masse aktiviteter, flott natur og fine fiskeplasser. Vi har utsikt fra klasserommet, ren luft, flotte turstier og fine lærere.»

 

«Skurdalen er et veldig fint sted fordi det er mye natur og frisk luft. Det er barneskole her!»

 

«Jeg trives i Skurdalen fordi det er lite bråk og vi har fin utsikt.»

 

«Det er fint å bo på bygda. Du kan leke i skogen og det er frisk luft. Vi har god utsikt fra klasserommet. Du ser vakre fjell og trær. Det er ski-«skole» på vinteren og fritt isfiske på Skurdalsfjorden. I Dagali bygger de ridehall»

 

«Jeg trives mest med å lage filmer i Dagali fordi jeg har mitt eget studio. Det som er bra med bygda er at jeg får se på den fine utsikten.»

 

«Her er fine turområder, lite trafikk og gode skibakker. Hvis du liker å gå på tur er dette stedet!»

 

«Skurdalen har bra turområder. Det er gode plasser for å møtes. Alle kjenner alle. Kom til Skurdalen for fint landskap!»

To av jentene har en spesiell en hilsen til nye innbyggere..

VELKOMMEN "NY I BYGDA"

Hei! Jeg er en jente på 9 år og bor i Dagali.  I Dagali er det mange aktiviteter. Jeg er med i Dagali 4H. I Dagali 4H drar vi på mange fine turer. Det som er så kjekt med Dagali er at det er en butikk der. På skolen jeg går på er det kjempe fint å gå. Jeg føler meg kjempe trygg på skolen.

 

Velkommen til Skurdalen!

Jeg liker skolen for alle er venner.
Jeg ønsker noen flere barn på min egen alder.
Jeg har en venninne i Skurdalen som heter Anine. 
Skurdalen er et trivelig sted. 

 

Kom og lev her, vi er få på skolen, så jeg kan alle navnene. 
Lærerne er supre, Siv er kontaktlæreren min. 
Hun har et stort smil og hjelper mye til. 
Hun er ikke streng men ordentlig. 
De andre lærerne er like flinke som Siv. 


Jeg elsker skolen som jeg går på

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2017 av Skurdalen Bu- og Bygdelaug