top of page
tur_tips_Hallingskarvet_Leirtjøn.jpg

TURPOSTER SKURDALEN I.L. 2022

Turposter står ute i områdene i og ved Skurdalen/Dagali til 15. sept. Turmålene kan nåes til fots og/eller med sykkel. Det kan være alternative ruter/ startpunkt og velge, vi oppgir turmålet på vedlagte kart og forslag til rute, samt UTM-koordinater. Dette er et lavterskeltilbud, som passer for både små og store, unge og eldre. Distanse er ikke fokus, og de som vil ta en lenger tur, gjør det.  

Det henger klype for de som vil klippe i turkortet. For å delta i trekning av premier, sendes/evt. puttes kortene i postkassa til Skurdalen I.L. v/ Aslak Geir Skurdal, Nord-Skurdalen 80, 3580 Geilo, eller Jostein Hansen, Bygdevegen 32, 3588 Dagali, innen 1. oktober. Flott om du også skriver navnet ditt i notisboka ved posten, så får vi en pekepinn på hvor mange som benytter aktiviteten.

 

Det trekkes premie blant de som har vært på alle postene, samt et antall deltagerpremier for de som har vært på en eller flere.

Følgende har bidratt med premier/gavekort: Lia Fjellhotell, Dagali Fjellpark, Fagerli leirskole, Herleiks, På G, Europris,  Peppes pizza, Sport1 og Geilo sport.

På turmålet henger små klyper, for de som vil klippe i turkortet. Kortene sendes eller puttes i postkassa til Skurdalen I.L. v/ Aslak Geir Skurdal, Nord-Skurdalen 80, 3580 Geilo, eller Jostein Hansen, Bygdevegen 32, 3588 Dagali, innen 10. oktober. Enkel premiering. Bruker du ikke klippekortet, skriv gjerne navnet ditt i notisboka som finnes ved posten, det er gøy å se hvor mange som deltar!

 

Legger du ut bilde, så tagg gjerne @buiskurdalen 

 

Dette er et tilbud for alle - om du bor i Hol kommune, har hytte her, eller bare er på besøk. Er du ikke medlem i Skurdalen idrettslag, betaler du for deltagelse på turpostene kr 50,- pr. pers. til Skurdalen I.L. kontonr. 2333.32.07249, eller vippsnr. 693505.

 

Kart og informasjonsskriv legges i postkasser til fastboende. Klippekortet, og ekstra eksemplar av materiell til dere som har lyst å være med på dette, finner du her:  

Skurdalen: stativ ved Fjell-ljom boligfelt, postkasse merket “Skurdølen”.

Dagali: på Joker`n. 

 

Dette er en flott mulighet for å bruke det flotte turområdet vi har rundt oss, og bli bedre kjent.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medlemskontingent Skurdalen idrettslag 2022:

Kr. 100 pr. person betales til konto nummer 2333.32.07249 eller vipps nr 693505 innen 1. juli. Husk å oppgi navn og fødselsår pr. medlem.

 

 

Skurdalen idrettslag 2021    

Klikk på bildene for å få opp enkle kart. Oversiktskart over alle postene helt nederst. GOD TUR!

Tips til nettside for bruk av UTM koordinater:

- https://www.kartverket.no/til-lands/posisjon/transformere-koordinater

- Scroll nederst på siden, legg inn UTM koordinatene i de to rubrikkene, klikk ”finn posisjon"  

turpost 1 Oddestølen.jpg

Nord-Skurdalen, 2,5 km, gåtur

ODDESTØLEN

Start i Nord-Skurdalen, parkeringsplass før bommen til skogsbilveg til sørsiden av skurdalsfjorden. Følg skogsbilveg over brua, til venstre oppe i bakken, videre ca. 300 meter til merkeband, der stien går oppover. Stien er tydelig oppover, et stykke oppe deler stien seg, og det står en steinhelle med litt utydelige hvite piler. Ta stien på høyre side videre oppover, merking siste del, der stien er litt utydelig. Hovedposten er plassert ved stølsbua. Vil se utsikten utover Nord-Skurdalen og bygda, fortsett sør-østover, opp til UTM 459393 6703010. Det er en tur med jevn stigning, og litt brattere enkelte steder. Vi har valgt å plassere en klype/post halvveis opp, hvis det er noen som synes det blir for langt helt opp. I området bak stølsbua skal det være gamle slagghauger fra tidligere jernvinning.  På returen foreslår vi å fortsette stien videre når du kommer ned, kryss skogsbilvegen og gå ned til, og langsmed Ufysja, over brua og opp jordet, og følger skogsbilvegen tilbake til parkeringen.

UTM 459168 6703100

turpost 4 Øvre Langetjørn.jpg

Birgitshovda 2 km, gåtur

ØVRE LANGETJØNN
- v. Birgitshovda

Følg merket sti fra Fjellset mot Tuftebrue. Posten er plassert langs stien ved Øvre Langetjørn, litt nord/nordvest for Birgitshovda. Vil du ha en lengre tur, anbefaler vi å enten ta turen opp til Birgitshovda, eller ta hele turen over til Tuftebrue.

UTM 453772 6705874

post 7.JPG

Ossjøen/Seterdalen, ca 2 km gåtur

LÅGLITUNGA

Ta av fra Fv40 i Dagali og kjør innover Seterdalen til veis ende (ca 19km). Passer Ossjøen, og parker ved Sauskille. Fra Sauskille følg DNT sti til Rauhellerer. Gå over 2 bruer etter en kort stund, følg stien til venstre langs lågen oppover. Etter en drøy kilometer kommer det en hengebro over lågen, men fortsett mot Rauhelleren. Etter ca. 2 km fra start henger posten ca. 25 meter nord for stikrysset/stikryss.   

UTM 451029 6690956

turpost 2 Borgeåne.jpg

Sør-Skurdalen, 3,5 km, sykle/gåtur

BORGEÅNE

Grusvei innover fra Fv40 litt ovenfor Liabrua ved Bruvoll, sykle/gå ca 3 km, til skilt "Ramberglivegen" og "Dagali 5 km". Merkeband ved sti ned til venstre til Borgeåene. Her nede finnes rester av den gamle saga og brua som forbant den gamle ferdselsvegen mellom Skurdalen og Dagali.  

UTM  468213 6703263

post 5.JPG

Tjønnåsen, ca. 2,5 km gåtur

SNOHOVDA

Start ved Dagali skole, og følg tur vei og merking til Kjønnåsen. Følg turveg/sti helt opp til det begynner og flater ut. Når du kan se Kjønåsen og Gravarhovda, kommer du til ett stikryss. Gå til venstre her og ut på Snohovda. Posten er plassert på sørsiden av Snohovda.   

UTM 468915 6698714

post 8.JPG

Dagaliåsen 3,5 km, gåtur

GLITREBERGET

Fra Fv40 Ved Høgåsen, følg skilting til Glitreberget. Den første kilometeren går på veg innover hyttefelt. Rett før den innerste hytta er det merket sti videre til Glitreberget.

Følg sti forbi nordsiden av Tjuvtjellartjønn, og videre opp til rastehytta på Glitreberget.

UTM 463653 6700215

turpost 3 sti mot  Nystølen.jpg

Skurdalsåsen, 2,5 km, gåtur

GAMLEVEGEN
- høgda før Nystølen

Gå fra bommen opp til Leirtjørn, og følg stien innover mot Nystølen. Lett terreng, og posten er plassert på høgda før Nystølen.

UTM 461528 6708903

post6.JPG

Gamlevegen Seterdalen, ca 2 km gåtur    

HALLEBERGET

Fra parkeringen i krysset ved Fv40 og avkjøringen til Seterdalen, gå nordover og over haugen (ved skilt til «Serious fun»). Ta til venste rett over haugen. Her kan man enten følge skogsbilveien oppover, eller stien som er merke «Breiset». Disse går sammen etter en liten stund, for deretter å gå over i en sti. Etter ca. 1, 8 km henger det ett blått bånd, ta til venstre inn på svak sti. Etter ca. 100 meter henger det ett nytt blått bånd. Ta til venstre her også, og posten er på haugen ved masta.

UTM 467540 6696472

Premier turposter 2022

Det trekkes premie blant de som har vært på alle postene, samt et antall deltagerpremier for de som har vært på en eller flere.

PREMIENE

Lia fjellhotell- gavekort middag for 4 pers

Dagali Fjellpark- gavekort aking for 4 pers

Peppes Pizza- 2 stk gavekort a kr 500

Fagerli leirsskole- 2 sett med t-skjorte/caps 

Herleiks- 2 spill

På G- Hallingskarvet-buff

Europris- 2 stk store lysestaker

Sport 1- 4 pannebånd (2 voksen, 2 barn)

Geilo sport- solbrille

TUSEN TAKK TIL ALLE SAMMEN SOM HAR BIDRATT!

bottom of page