top of page
  • Forfatterens bildeBu i Skurdalen

Barn i Skurdalen

Hvordan er det å vokse opp i Skurdalen?De fleste barn synes stedet de bor er det beste i hele verden; barna i Skurdalen  skiller seg nok ikke ut på dette området. Fordelen med å vokse opp i en liten bygd med mye natur rundt seg, er at man kan bruke mye av fritid utendørs - hele året. Her er masse muligheter for turaktiviteter, høste fra naturen, dyrke egne grønnsaker, fiske og leke i naturens egen lekeplass.

Dagali og Skurdalen oppvekstsenteret avd. barnehage bruker mye tid utendørs, og benytter aktivt naturen og nærområdet rundt seg. Det samme gjelder for sfo-tilbudet på skolen. Dette lar seg gjøre, nettopp fordi det er en liten barnehage og skole.


Skolen er leksefri skole, og har mye fokus på å tilrettelegge for læring på individnivå. Dette lar seg gjøre når man er en liten skole. Det finnes ikke mange grendeskoler igjen, men Dagali og Skurdalen oppvekstsenter avd. Skole har vist seg å ha livets rett gjennom stor trivsel, gode resultat og to bygder som har jobbet målrettet for å bevare skolen.


“Skurdalen er en liten fjellbygd, og det gjør at de fleste kjenner hverandre; ikke bare barna, men de kjenner de foresatte også. Det føles trygt, både for store og små, og gjør at det er enkelt å samarbeide om for eksempel felleskjøring til aktiviteter..”


Hva gjør barna i bygda på fritiden? Idrettslaget i bygda har tilbud om bading i svømmehallen på Geilo en kveld i uka(høst og vinter), og torsdagsrenn hele vinteren etter nyttår. Disse aktivitetene bruker veldig mange av barna, både fra Skurdalen og Dagali. Dette gir en fin mulighet for barna å treffes etter skole- og barnehagetid, og ikke minst at familiene blir godt kjent.

Veldig mange av barna er med i Dagali 4H; som tilbyr mange fine aktiviteter og et flott fellesskap, og som bruker å ha et par/tre overnattingsturer i løpet av året.

I tillegg er det mange aktiviteter som Geilo il tilbyr, som mange av barna benytter seg av. Allidrett i idrettshallen på Geilo er populært; og gir også en fin mulighet for å bli kjent med barna fra resten av kommunen , som de treffer igjen på ungdomskolen, hvor alle barna i Hol  kommune samles fra 8. klasse.

Noen er med på fotball, klatring, snowboard, onsdagsrenn; det finnes et uttall aktiviteter å velge i.

Skurdalen og Dagali skytterlag har egen trening for de unge, og Hol kulturskole har mange tilbud innen musikk, dans, drama, kunst m.m.


Det er veldig hyggelig om familier som lurer på å flytte til Skurdalen eller Dagali vil komme innom å se på skole og barnehagen vår. Vi legger til rette for å komme på besøk og få et inntrykk av hvordan det er å bo i Skurdalen med barn slik det passer for dere! VELKOMMEN TIL FJELLS, BÅDE SMÅ OG STORE <3163 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page