• Bu i Skurdalen

Barn i Skurdalen

Oppdatert: 8. okt. 2020

Hvordan er det å vokse opp i Skurdalen?De fleste barn synes stedet de bor er det beste i hele verden; barna i Skurdalen  skiller seg nok ikke ut på dette området. Fordelen med å vokse opp i en liten bygd med mye natur rundt seg, er at man kan bruke mye fritid utendørs - hele året. Her er masse muligheter for turaktiviteter, høste fra naturen, dyrke egne grønnsaker, fiske og jakte.

Dagali og Skurdalen oppvekstsenteret avd. barnehage bruker mye tid utendørs, og benytter aktivt naturen og nærområdet rundt seg. Det samme gjelder for sfo-tilbudet på skolen. Dette lar seg gjøre, nettopp fordi det er en liten barnehage og skole.


“Skurdalen er en liten fjellbygd, og det gjør at de fleste kjenner hverandre; ikke bare barna, men de kjenner de foresatte også. Det føles trygt, både for store og små, og gjør at det er enkelt å samarbeide om for eksempel felleskjøring til aktiviteter..”


Hva gjør barna i bygda på fritiden? Idrettslaget i bygda har tilbud om bading i svømmehallen på Geilo en kveld i uka(høst og vinter), og torsdagsrenn hele vinteren etter nyttår. Disse aktivitetene bruker veldig mange av barna, både fra Skurdalen og Dagali. Dette gir en fin mulighet for barna å treffes etter skole- og barnehagetid, og ikke minst at familiene blir godt kjent.

Veldig mange av barna er med i Dagali 4h; som tilbyr mange fine aktiviteter og et flott fellesskap, og som bruker å ha et par/tre overnattingsturer i løpet av året.

I tillegg er det mange aktiviteter som Geilo il tilbyr, som mange av barna benytter seg av. Allidrett i idrettshallen på Geilo er populært; og gir også en fin mulighet for å bli kjent med barna fra resten av kommunen , som de treffer igjen på ungdomskolen, hvor alle barna i Hol  kommune samles fra 8. klasse.

Noen er med på fotball, klatring, snowboard, onsdagsrenn; det finnes et uttall aktiviteter å velge i.

Skurdalen og Dagali skytterlag har egen trening for de unge, og Hol kulturskole har mange tilbud innen musikk, dans, drama, kunst m.m.

44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle